Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022

OLEMME MUUTTANEET
Kauno ry:n uusien tilojen avausnäyttely
4.10. – 26.10.2008
Uusi Kipinä, Kymintie 1, Lahti

VTRY:stä mukana Ville Kujala, Annukka Majamäki, Kirsti Nenye, Jyri Pitkänen, Päivi Anita Ristell, Maiju Saari, Nick Tulinen ja Anne Vatén.


Lahtelainen kuvataidejärjestö Kauno ry ja sen jäsenyhdistykset Lahden taiteilijaseura ry, Lahden taidegraafikot ry ja Lahden valokuvataide ry ovat muuttaneet uusiin tiloihin osoitteeseen Kymintie 1. Uuden Kipinän ensimmäinen näyttely järjestetään paikallisvoimin. Olemme muuttaneet -näyttelyssä esittäytyvät Kauno ry:n omien jäsenyhdistysten taiteilijat.

Lahden valokuvataide ry:n näyttelyosuudessa on teossarjoja viideltä valokuvaajalta, joita ovat Jyri Pitkänen, Päivi Anita Ristell, Annukka Majamäki, Nick Tulinen ja Anne Vatén. Esillä on kuvia, joita varten kuvaajan on täytynyt matkustaa kauas, muun muassa Meksikoon ja Venäjän Karjalan hautausmaille. Toisinaan kuvauskohteen ja taiteilijan yhteinen matka on kestänyt kauan.

Valokuvaaja Lilli Korhosen kuratoima kokonaisuus Kennossa on herkkä ja intiimi, aivan kuin jokainen kuva katsoisi kuvaajaansa takaisin sisäänpäin. Teosten kuvakieli liikkuu kasvojen ja ihmishahmojen kautta yhä lähemmäs ihoa ja ajatuksia. Tunteminen ja tutustuminen kohdistuvat sekä itseen että ulkomaailmaan.

Kuva: Nick Tulinen, sarjasta Rajaseutu, 2006

/files/gimgs/42_tulinengreetingspieni.jpg