Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022

VALOKUVAILTA #14

EETU SILLANPÄÄ & JUHA TANHUA
6.5.2010 klo 18-20
Uusi Kipinä, LahtiEETU SILLANPÄÄ toimii Vaasassa Sanomalehti Pohjalaisen valokuvaajana. Sillanpää otti ensimmäisen julkaistun lehtikuvansa jo 13-vuotiaana, jonka jälkeen ammatinvalinta oli hänelle selvä. Kokkolan, Hämeenlinnan ja Helsingin kautta Vaasaan kulkeneen Sillanpään kolmikymmenvuotinen ura lehtikuvaajana on tuottanut useita mainintoja Vuoden lehtikuvat -kilpailussa, joista viimeisimpänä Vuoden Uutiskuva 2008 ja Yleisön Suosikki Vuoden Lehtikuvaajaksi 2008.
Sillanpäälle lehtikuvaus on ennemmin tapa elää ja katsoa maailmaa, kuin työtä. Hän nauttii kauniista valosta ja jännittävistä varjoista. Hän kertoo saattavansa muistaa vuosienkin jälkeen millainen valo jossain paikassa oli, mutta ei välttämättä mitä juttua oli toimittajan kanssa tekemässä. Sillanpää kuvaa mieluiten ihmisiä ja toivoo pystyvänsä kuvillaan kertomaan tarinoita. Hän pyrkii tallentamaan kuviin pieniä hetkiä tavallisesta arjesta. Valokuvaillassa Sillanpää näyttää kuviaan, kertoo muutamasta reportaasimatkastaan ja tavastaan työskennellä.


Lahtelaista paikallisväriä Valokuvailtaan tuo JUHA TANHUA. Pitkään lehtikuvaajana työskennellyt Tanhua esittelee Valokuvaillassa sekä kuvajournalistista tuotantoaan, että omia projektejaan. Tanhua on järjestänyt useita yksityisnäyttelyitä mm. teemalla "Lehtikuvaajan syndrooma."
Lisätietoja:
www.juhatanhua.com
www.juhatanhua.kuvat.fi


Kuva:
Eetu Sillanpää, Järkyttyneitä nuoria Kauhajoella koulun edustalla, missä kymmenen nuorta ammuttiin kuoliaaksi. Vuoden Uutiskuva 2008

/files/gimgs/17_eetu05.jpg