Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022

VALOKUVAILTA #15

AKI ROUKALA & MAIJU SAARI
12.10.2010 klo 18-20
Uusi Kipinä, Lahti

Lahden valokuvataide ry:n Valokuvailtojen syksyn sarjan aloittaa Valokuvailta #15 jossa esiintyvät valokuvaajat Aki Roukala ja Maiju Saari.


AKI ROUKALA toimii Image Kustannuksen valokuvaajana työsarkanaan Image, Mondo ja Viini. Työn ohella Roukala kuvaa myös omia taiteellisia projektejaan, joita on työn alla useita. Itseoppineena kuvaajana Roukala on ammentanut tietoa erityisesti kirjastosta.
"Kuvani pyrkivät nykyisessä mediakuvastossa tulemaan esiin ikään kuin aitoina valokuvina, sen sijaan että olisivat hengettömiksi käsiteltyjä ja lavastettuja. Myös tilanteet ja kuvissa esiintyvät henkilöt pyrkivät olemaan jollain tasolla aitoja. Kuvissa on ikään kuin dokumentin elementtejä", Roukala kertoo.
Aki Roukalan kuvia on nähtävillä osoitteessa
www.akiroukala.com


Lahden valokuvataide ry:tä Valokuvaillassa edustaa MAIJU SAARI. Vastikään Budapestistä Moholy-Nagy University of Art and Designista vaihto-opinnoista palannut Saari opiskelee Muotoiluinstituutin valokuvaosaston neljännellä vuosikurssilla viimeistä vuottaan. Hän kuvaa pääasiassa henkilökuvia, koska ihmiset ovat hänen mielestään hankalia mutta mielenkiintoisia kohteita.
Maiju Saari on mukana Muotoiluinstituutin valokuvaajien Chicago.fi:ssä kuvasarjallaan Örülök, hogy itt álltam – Iloitsen, että olin täällä:
www.chicago.fi/artists/saari-maiju.fi


Kuva:
Aki Roukala, 2010

/files/gimgs/16_roukala.jpg