Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022

VALOKUVAILTA #17

SAULI SIRVIÖ & NICK TULINEN
9.12.2010 klo 18-20
Uusi Kipinä, Lahti

Lahden valokuvataide ry:n Valokuvailtojen sarja on tullut seitsemänteentoista osaansa, joka päättää syksyn 2010 ohjelman. Torstaina 9.12.2010 esiintyvät Sauli Sirviö ja Nick Tulinen.


SAULI SIRVIÖ (s.1980) kuvaa omaa elämäänsä ja läheisiään ankaran rehellisesti ja intensiivisesti näyttäen kohteensa paljaimmillaan, aidoissa tilanteissa. Hänen tyyliään ei siis turhaan ole verrattu Nan Goldiniin. Sirviön kuvat toimivat aikamme nuorisokuvauksena kommentoiden samalla yhteiskunnallista tilannetta. Kahdeksan vuoden ajalta kertyneet kuvat ovat Sirviön henkilökohtainen päiväkirja; Ne näyttävät nuoren miehen matkan 90-luvulta aikuisuuteen.
Sauli Sirviö valmistui Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 2008, ja on viimeiset pari vuotta matkustanut ympäri maailmaa valokuvataiteensa siivittämänä. Hänen kuviaan on ollut esillä Suomen lisäksi mm. Ranskassa, Belgiassa, Turkissa, Italiassa, Kiinassa ja Saksassa.
Lisätietoja ja valokuvia nähtävillä osoitteessa www.saulisirvio.com


Lahden Valokuvataide ry:tä Valokuvaillassa edustaa NICK TULINEN (s.1983). Lahden Muotoiluinstituutissa viimeistä lukuvuottaan valokuvausta opiskeleva Tulinen kertoo toimivansa ensisijaisesti kuvataiteilijana, joka medianaan käyttää niin maalausta kun valokuvaakin. Toisin kuin hänen melko abstraktit maalauksensa, Tulisen julkaisemat valokuvasarjat pysyttelevät hyvinkin todenmukaisina ja paljastavina.
www.nicktulinen.com

Kuva: Sauli Sirviö


/files/gimgs/14_sirvio.jpg