Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022

VALOKUVAILTA #18
STEFAN BREMER
10.2.2011 klo 18-20
Muotoiluinstituutin Antingalleria, Kannaksenkatu 22, Lahti

Lahden valokuvataide ry:n Valokuvailtojen kevään sarjan avaa Stefan Bremer. Paikkana toimii tällä kertaa Lahden Muotoiluinstituutin Antingalleria.


STEFAN BREMER on keskeinen nimi suomalaisessa valokuvataiteessa. Hänen tuotannostaan löytyy esimerkkejä niin kuvajournalismista, dokumentarismista kuin taidevalokuvastakin, joista jälkimmäisin on kuitenkin saanut keskeisen sijan hänen urallaan.
"Olen kuvaajana jatkuvasti ollut kiinnostunut ihmisistä ja ihmiselon monimuotoisuudesta. Olen omassa taiteellisessa työskentelyssäni kamerani kohti miehiä ja naisia jotka omalla tavallaan ovat lunastaneet paikkansa olemalla yksilöitä. Ihmisen kasvot ovat minulle ehtymätön kiinnostuksen kohde ja uskon että tämä teema seuraaa minua hautaan asti.
Olen myös kuvannut elämää ja varsinkin periferian elämää kotikaupungissani Helsingissä. Uteliaana ihmisenä olen sukeltanut alakultturien hämärämaailmoihin ja kohdannut kiinnostavia ja hauskoja yksilöitä."


Valokuvaillat ovat Lahden valokuvataide ry:n järjestämiä ilmaisia tilaisuuksia, joissa jokaisessa 1-2 kuvaajaa esittelevät töitään ja keskustelevat. Myös yleisö saa mieluusti osallistua keskusteluun. Jokaiselle Valokuvaillalle määrittyy oma teemansa kulloisenkin vierailijan mukaan. Vierailijat ovat eripuolilla Suomea vaikuttavia henkilöitä, jotka työkseen ja/tai taiteensa kautta toimivat valokuvan parissa. Lähes jokaisessa valokuvaillassa esittäytyy myös yksi Lahden valokuvataide ry:n omista noin kuudestakymmenestä jäsenestä. Paikalle ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet!

Kuvat:
Sinipää / Blueface sarjasta Tsukicon Helsinki, 2008 (1)
Wilma sarjasta Yön Hahmot / Creatures of the Night 1986 (2)


/files/gimgs/73_steffemanttablueface.jpg
/files/gimgs/73_steffemanttawilma.jpg