Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022

ANNE YLI-IKKELÄ
18.9. – 6.10.2013
Lahden valokuvataide ry:n kutsunäyttely
Avajaiset 17.9. klo 18 – 20, lehdistötilaisuus 17.9. klo 13

Galleria Uusi Kipinä, Kenno
Kymintie 1, 15140 LahtiHerra Palomar haluaa löytää kaavan, jolla maailman saisi järjestykseen. Italo Calvinon luoma hahmo pohtii nurmikon ja universumin yhtäläisyyksiä, ihmisen ja juuston suhdetta, kottaraisten lentoa, yksittäisen aallon olemusta. Herra Palomarilla on monen muun tapaan tarve järjestää luokitella ymmärtää mitata määrittää luontoa, sen ilmiöitä sekä arkielämän asioita.
Myös Anne Yli-Ikkelän töissä pysähdytään pohtimaan jokapäiväiseltä tuntuvia asioita ja ilmiöitä. Hän rakentaa löydetyistä esineistä, puun palasista ja arkisista tavaroista laitteita ja esineitä, jotka tasapainoilevat oivallusten, kysymysten, järjestyksen ja epäjärjestyksen välillä. Keskeistä töissä on rakentamisen prosessi, laitteiden rakentamisen lisäksi hän sahaa, naulaa ja teippaa suhdettaan ympäröivään maailmaan.
Yli-Ikkelän työt ovat yhdistelmä leikkimielistä kokeilua ja löytämisen riemua ja toisaalta ympäröivän maailman tarkkaavaista havainnointia. Työt kumpuavat luonnontieteistä ja arkielämän huomioista. Ne ovat irti tieteellisistä ehdottomuuksista ja tarjoavat loputtomia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja tasapainoiluun.

Anne Yli-Ikkelä (s. 1980) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän suorittaa parhaillaan MA-opintoja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Hän on valmistunut valokuvaajaksi Lahden ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutista vuonna 2010. Galleria Uuden Kipinän näyttely on Yli-Ikkelän toinen yksityisnäyttely.

/files/gimgs/117_anneyliikkela1.jpg
/files/gimgs/117_anneyliikkela2.jpg
/files/gimgs/117_anneyliikkela3.jpg