Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022

Lahden valokuvataide ry:n kutsunäyttely

VILJA HARALA:
POSTE RESTANTE
4.–21.5.2017

Galleria Uusi Kipinä, Kenno

”Se on vähän niin kuin rakkaudessakin, tosi vaikee olla onnellisessa suhteessa jos te ootte nälissään molemmat, sillon on vaikee rakastaa toista. Samalla tavalla se on elämässäkin, että tosi vaikee tehdä oikeestaan mitään jos ei oo katto pään päällä.”

– Dorian

Poste restante on valokuvaaja Vilja Haralan asunnottomuusaiheinen teoskokonaisuus. Teoksen valokuvat esittelevät tuntemattomamman puolen Helsingin keskuspuistosta; siellä asutaan varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Nämä hylätyt nukkumapaikat ovat olleet asukkailleen lähin kotia muistuttava asia ja nyt niistäkin on pakon edessä lähdetty. Aivan keskustan tuntumassa piilossa katseilta on asuinalue, jota ei löydy rakennuskaavasta. Koijien sijainti keskellä Helsinkiä on havahduttava ja aihe itsessään koko maan laajuinen.

Videoilla yhdeksän rohkeaa asunnottomuutta kokenutta ihmistä kertoo elämästään ja unelmistaan. Haastateltavat ovat jossain kohtaa elämäänsä joutuneet asunnottomaksi hyvin erilaisten tilanteiden johdosta. Kokonaisuus on julkaistu multimediana osoitteessa www.posterestante.fi. Multimediajulkaisu on myös osa näyttelyä.

Vailla vakinaista asuntoa ry on ollut tukemassa projektia. Näyttelyn valokuvat ovat myynnissä ja tuotto menee suoraan Vva:rylle asunnottomien hyväksi.

/files/gimgs/158_keskuspuisto1400-19.jpg
/files/gimgs/158_keskuspuisto1400-16.jpg