Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022

KARI SOINIO
Sankarin koti
11.3. – 29.3.2009
Galleria Uusi Kipinä, Kulma, Kymintie 1, Lahti


"Yksi taiteeni näkyvimpiä piirteitä on ollut perinteisen mieskuvan rikkominen. Käyttäen itseäni kuvieni mallina olen pyrkinyt kyseenalaistamaan totuttuja ajatustapoja katsomisesta, maskuliinisuudesta ja miehen ruumiista. Olen kuvannut näitä mieskuvia jo kaksikymmentä vuotta, ja nyt esille tuleva Sankarin koti -näyttelyni jatkaa aiempien teossarjojeni teemojen käsittelyä.

Sankarin koti -teossarja näyttää aikaisemmasta tuotannostani tutun hahmon uusissa ympäristöissä. Luonnon ja kaupungin maisemissa seikkaillut sankari on nyt siirtynyt kodin ja puutarhan yksityiseen piiriin. Luonnossa koettava vapaus ja aistillisuus tulevat osaksi kodin kontrolloitua ja piilotettua maailmaa. Koti muuttuu miehen ruumiillisuutta, maskuliinisuuden ja feminiinisyyden, seksuaalisuuden ja sensuaalisuuden vuoropuhelua heijastavaksi mielen maisemaksi. Yhtenä hetkenä mies keikistelee kameralle, toisena hän vajoaa synkkyyteen."

- Kari Soinio

Näyttelyä on tukenut Valtion valokuvataidetoimikunta.
Näyttely on osa Lahden valokuvataide ry:n ja LAMK Muotoilu- ja taideinstituutin järjestämää Valokuvan kevät 2009 -tapahtumaa.

/files/gimgs/37_sankarinkoti15.jpg
/files/gimgs/37_sankarinkoti02.jpg