Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022


VALOKUVAILTA #23
ANNI LÖPPÖNEN & PEKKA LIUKKONEN
15.3.2012 klo 18-20

Galleria Uusi Kipinä, Kymintie 1, Lahti


Lahden valokuvataide ry:n Valokuvailtojen kevään sarjan avaavat Anni Löppönen ja Pekka Liukkonen.

ANNI LÖPPÖNEN
Anni Löppönen tutkii teoksissaan myös menneisyyden ja nykyisyyden risteämistä ihmisessä. Matkalla olemisen tematiikka sekä nykyisyyden peilautuminen menneisiin tiedostamattomiin kokemuksiin nousevat esiin Löppösen taiteessa. Vuoropuhelu arkirealismin ja eksistentialismin välillä sekä elämän luontainen kaoottisuus ovat Löppösen mielestä kiinnostavia aiheita. Hän on viehättynyt ristiriidoista, muutoksista ja näiden mahdottomuudesta saada toisiaan haltuunsa.
Löppönen on opiskellut valokuvausta muun muassa San Francisco Art Institutessa Yhdysvalloissa. Hänen teoksiaan on viime vuosina nähty yhteis- ja yksityisnäyttelyissä sekä kotimaassa, että ulkomailla. Galleria Uudessa Kipinässä on esillä osa Anni Löppösen It Looks like snow – näyttelykokonaisuudesta. Näyttely on ollut kokonaisuudessaan nähtävillä San Franciscossa The Bonnafont Galleryssa viime marraskuussa, jossa se julkaistiin myös kirjan muodossa. Lumi mieltä muovaavana ja henkilökohtaista historiaa rytmittävänä tekijänä on ollut osana Löppösen valokuvallista työskentelyä. Näyttelyssä on esillä teoksia vuosilta 2009-2011 kuvattuna sekä Amerikassa sekä Suomessa.
http://annilopponen.com/


Lahden valokuvataide ry jäsenenä valokuvillassa esiintyy
PEKKA LIUKKONEN
Pekka Liukkonen on nykyään Hämeenkoskella vaikuttava vapaa valokuvaaja joka kuvaa mieluiten omaa ympäristöään, omaa maailmaansa, ei niin miten sen näkee vaan miten sen kokee. Kuvissa ei ole oleellista mitä ne esitävät, eikä se ketä niissä on. Kuvissa on useimmiten oleellisinta se, mitä niissä ei ole. Liukkonen käyttää digikameroita, perinteisiä filmikameroita ja nykyään enemmän itsetehtyjä neulanreikäkameroita, sekä rulla-, kino- että laakafilmikoossa. Neulanreikätekniikalla Liukkonen on päässyt sihen mitä kuvissaan on etsinytkin, ajattomuuteen, ajan näkymättömyteen. Prosessit ovat keskeneräsiä ja kenties sellaisena pysyvätkin, silti ne elävät oma evoluutiotaan. Omien projektiensa lisäksi Liukkonen kuvaa parille ulkomaiselle kuvatoimistolle sekä satunnaisia kuvauskeikkoja.
https://plus.google.com/photos/112874475508654008163/albums?banner=pwa


Valokuvaillat ovat Lahden valokuvataide ry:n järjestämiä ilmaisia tilaisuuksia, joissa jokaisessa 1-2 kuvaajaa esittelevät töitään ja keskustelevat. Myös yleisö saa mieluusti osallistua keskusteluun. Jokaiselle Valokuvaillalle määrittyy oma teemansa kulloisenkin vierailijan mukaan. Vierailijat ovat eripuolilla Suomea vaikuttavia henkilöitä, jotka työkseen ja/tai taiteensa kautta toimivat valokuvan parissa. Lähes jokaisessa valokuvaillassa esittäytyy myös yksi Lahden valokuvataide ry:n omista noin kuudestakymmenestä jäsenestä. Paikalle ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet!


/files/gimgs/97_lopponen001.jpg
/files/gimgs/97_pekkaliukkonen2.jpg
/files/gimgs/97_pekkaliukkonen1.jpg