Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022

VALOKUVAILTA #25


JOHANNES WILENIUS JA STÉPHANE PELLENNEC
11.12.2012 klo 18-20


Galleria Uusi Kipinä, Kymintie 1, Lahti
Vapaa pääsy
Johannes Wilenius

Musiikkia, maalausta, valokuvausta, videoita, animaatioita, ääntä ja äänittämistä, sovitusta ja soitinrakentamista. Wilenius on todellinen lahtelainen taiteen sekatyömies. Hänen teoksensa ovat joskus hauskoja makupaloja joskus taas valtavia spektaakkeleita. Mutta ajatusta, taitoa ja lahjakkuutta niissä on aina.

Johannes Wilenius on sekä Limingan taidekoulun, Taideinstituutin että Muotoiluinstituutin kasvatti. Hänen opiskelemiensa asioiden kirjo on laaja: maalauksesta multimediaan. Ensi tiistain valokuvaillassa on luvassa monipuolinen kattaus kuvia, joita on tehty eri tarkoituksiin; työkuvia tai omia tulkintoja.
Wilenius seuraa päivittäin internetistä ammattilaisten foorumeja. Verkosta oppiminen on hänen mukaansa tehokas uuden oppimisen muoto tänä päivänä.
www.cameratuning.fi
Stéphane Pellennec

“Kamera on minulle matkakone. Sen avulla matkustan ihmisiä, elementtejä, muistoja ja jopa itseäni kohti. Usein matkani alkaa rikkomalla kohteen ulkokuori valokuvaustekniikalla, sillä luulen, että pinnan alle voi nähdä sydämellä, ei vain silmillä. Joskus matka löytyy pohdiskelussa, hetkessä, laukaisun hetkessä, sillä ovi aiheeseen ei ole usein kauan auki. Kuvaamalla yritän myös tutkia itseäni, ilmaista itseäni, tuoda ihmisille kokemuksiani ja näkemyksiäni.” Toteaa tämä lahtelainen, Ranskassa syntynyt valokuvaaja.
Pellennecin kuvia on ollut esillä Teheranissa ”Global mission of art” ryhmänäyttelyssä vuonna 2010. Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä ”Äärettömyys” Pellennec piti Pariisissa vuonna 2011. Pellennec on ollut mukana Lahden valokuvataide ry:n uusien jäsenten näytelyssä vuonna 2011 ja Lahden valokuvataide ry:n 30-vuotisjuhlanäyttelyssä vuonna 2012. Lahti Urban –ryhmän kanssa Pellennec on pitänyt vuonna 2012 kaksi näyttelyä, toisen Lahti Block Partyssa ja toisen galleria Laterna Magicassa, Helsingissä.
www.Äärettömyys.eu
/files/gimgs/107_wilenius-tulpaani-lihas-kello.jpg
/files/gimgs/107_wileniusgomerasilva.jpg
/files/gimgs/107_wileniussoittimet.jpg
/files/gimgs/107_stephanepellennecillumination.jpg
/files/gimgs/107_pellennec100207across100016.jpg
/files/gimgs/107_pellennecregeneration.jpg