Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022

Lahden valokuvataide ry:n Valokuvailtojen 20:ssa osassa työskentelystään kertovat ja kuviaan esittelevät

VERTTI TERÄSVUORI ja SAKKE NENYE.

14.4.2011 klo 18:00-20:00
Galleria Uusi Kipinä, Kymintie 1, LahtiVERTTI TERÄSVUORI on paljasjalkainen helsinkiläinen valokuvaaja, joka syntyi vuonna 1966 melkein bussi 14 lattialle matkalla naistenklinikalle. Hän on kolmennen polven taiteilija ja naimisissa valokuvaaja Chikako Haradan kanssa. Pariskunta työskentelee ja asuu Helsingin keskustassa.

Teräsvuori valmistui Lahden muotoiluinstituutista vuonna 1990. Heti valmistuttuaan hän sai kunniaa voittamalla valokuvakilpailu Fotofinlandian roolimuotokuvasarjallaan suomalaisia intiaaneja. Hän on tunnettu myös Kalevala-aiheisista teoksistaan. Vertti Teräsvuoren teoksia on lukuisissa huomattavissa taidekokoelmissa.

Hän arvostaa saksalaista manuaali tarkenteista optiikkaa eniten ja suurin kamera (lainassa K. Kansoselta) painaa noin 500kg. Se on vanha valurautainen 230cm korkea ruotsalainen vertikaali reprokamera.

http://www.hippolyte.fi/liitto/esittely/terasvuori.phpSAKKE NENYE sai valokuvaajan käytännön opin akateemikko Matti A. Pitkäsen studiossa vuosina 68-70. Valokuvaajan koulutus on peräisin "Atskista", taideteollisen oppilaitoksen iltakoulusta vuodelta 1970. Valokuvauksen opettajana Lahdessa hän toimi vuodesta 1971 eläköitymiseensä vuoteen 2009 saakka. Sakke Nenye on ollut perustamassa Lahden valokuvataide ry:tä ja av-biennalea 1980 -luvulla.

Uusin, viimeiset 12 vuotta hänen työkohteensa on ollut www.leuku.fi kuvatoimisto, sen sivuston suunnittelu ja koodaus sekä kuvaajana ja digitaalisen kuvan konsulttina toimiminen.

Hänen henkilökohtaiset valokuvansa edustavat ekpressiivistä luonnon värivalokuvausta - elämysten tiivistymiä, lunnonvoimien läsnäoloa. Vanhimmat kuvat Leukussa ovat vuodelta 1968 ensimmäiseltä Kilpisjärven juhannukselta. Tuota samaa elämystä hän on jo viidettä vuosikymmentä Lapista hakemassa.

http://www.finnfoto.fi/palkinto/vuonna-2007/Valokuvaillat ovat Lahden valokuvataide ry:n järjestämiä ilmaisia tilaisuuksia, joissa jokaisessa 1-2 kuvaajaa esittelevät töitään ja keskustelevat. Myös yleisö saa mieluusti osallistua keskusteluun. Jokaiselle Valokuvaillalle määrittyy oma teemansa kulloisenkin vierailijan mukaan. Vierailijat ovat eripuolilla Suomea vaikuttavia henkilöitä, jotka työkseen ja/tai taiteensa kautta toimivat valokuvan parissa. Lähes jokaisessa valokuvaillassa esittäytyy myös yksi Lahden valokuvataide ry:n omista noin kuudestakymmenestä jäsenestä. Paikalle ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet!


/files/gimgs/88_terasvuori3iso.jpg
/files/gimgs/88_leukusn0007.jpg