Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022

VALOKUVAILTA #24
GARY WORNELL & PERTTI KLEMOLA
30.10.2012 klo 18-20

Galleria Uusi Kipinä, Kymintie 1, Lahti
Vapaa pääsy
Wornell esittelee kuvansa englanniksi
Syksyn ensimmäisessä valokuvaillassa esiintyvät Gary Wornell ja Pertti Klemola.

GARY WORNELL

Gary Wornell on aloittanut kuvaamisen yhdeksänvuotiaana. Kolmetoistavuotiaana hänellä oli oma pimiö. Kuitenkin Wornell koki ajatuksen kaupallisesta valokuvasta vieraaksi, ja kouluttautui keraamikoksi. Suomeen muutettuaan hän ei löytänyt markkinoita keramiikalleen, ja päätti rohkeasti vaihtaa alaa. Hän osti ensimmäisen Canon DSLR:nsä ja alkoi ottaa kuvia. ”Minulla on vahva näkemys, että ensimmäinen asia joka tulee tehdä, on päätös. Kun päätös on tehty, ovet aukeavat”, Wornell sanoo.

Viimeisen kahdeksan vuoden aikana Wornell on hyödyntänyt keraamikon ammattitaitoaan kehittäessään omaa tulostustyyliään Epsonin mustesuihkutulostimilla. Tekstuuri, pinta, kerrokset ja tulostustekniikat avaavat mahdollisuuksia luovalle kokeilulle, josta onkin tullut Wornellin pääasiallinen työskentelytapa. Viime aikoina Wornell on myös käyttänyt taiteellisessa työssään iPhonea. Tähän hän on saanut innoituksen työskennellessään paikoissa joissa tulonmuodostus on rajoitettua. Hän on enemmän kiinnostunut valokuvan tunnelmasta kuin kuvan teknisestä täydellisyydestä. Photokinassa vuonna 2012 hän teki kaksi teosta alumiinille käyttäen iPhonea ja Epsonin SP 9000 tulostinta.

Gary Wornell on kanadalaissyntyinen, nykyään Suomessa asuva valokuvaaja. Hän on pitänyt työpajoja ympäri maailmaa, esim. Uzbekistanissa ja Tansaniassa.
Lahden valokuvataide ry:n jäsenenä valokuvaillassa esiintyy

PERTTI KLEMOLA

Pertti Klemolan tavoitteena on luoda kameraa pensselinä käyttäen uusia ja tuoreita näkymiä tutusta ympäristöstä. Yllättävissä ja silmiä aukaisevissa kuvissa kauneus ja hienot abstraktit muodot löytyvät usein aivan läheltä. ”En halua jäljentää näkyvää, vaan tehdä näkyväksi” (Paul Klee).

Klemolan kuvia on ollut esillä Lahden valokuvataide ry:n uusien jäsenten näyttelyssä vuonna 2011 sekä Lahden valokuvataide ry:n 30-vuotisjuhlanäyttelyssä vuonna 2012. Lahti Block Partyssa Klemolan kuvia oli esillä Lahti Urban –ryhmän valokuvanäyttelyssä. Tulossa on valokuvanäyttely Galleria Laterna Magicassa marraskuussa 2012 yhdessä Lahti Urban –ryhmän kanssa. Lisäksi hän on pitänyt Lahdessa Taidepanimolla grafiikan yksityisnäyttelyn vuonna 2004 sekä osallistunut Harjulan Kansalaisopiston grafiikan kevätnäyttelyihin.

Pertti Klemola (s. 1950 Lahdessa), joka työskentelee Lahden kaupungilla tietotekniikkapäällikkönä, on itseoppinut valokuvaaja. Hän kiinnostui kuvataiteista 60-lvun lopulla Lahden Lyseossa, jossa kuvaamataidon opettajana toimi tunnettu graafikko Tapani Lemminkäinen. Klemola on myös opiskellut metalligrafiikan eri tekniikoita vuodesta 2003 opettajanaan taidegraafikko Jouni Salonen.

/files/gimgs/105_0001.jpg
/files/gimgs/105_0005.jpg
/files/gimgs/105_lahtiurbanperttiklemola23.jpg
/files/gimgs/105_lahtiurbanperttiklemola12.jpg
/files/gimgs/105_lahtiurbanperttiklemola21.jpg